Tilskuddsportaler
Tilskudd.no - alle statlige tilskudd på et sted
Tilskudd.no gir oversikt over ca. 120 tilskuddsordninger som frivillige organisasjoner kan søke på. Portalen åpner opp for filtrering alt etter hva du trenger tilskudd til. Ordningen har som mål å spare søkerne for tiden det tar å sjekke ulike nettsteder og informasjon hos mange forvaltere. Dette vil gi mer tid til aktiviteten organisasjonene selv har som sitt formål. På siden kan du også abonnere på varsler og frister til ordninger som passer din aktivitet.
Se mer informasjon på tilskudd.no
Ungfritid.no - Samlet oversikt over støtteordninger for frivilligheten
Stor oversikt over en mengde støtteordninger rettet mot frivilligheten. Alle støtteordningene i løsningen er relevante for å bidra til at barn og unge kan delta og bli værende i fritidsaktiviteter. Også her kan det filtreres alt etter ønsket formål for å fjerne irrelevante søknadsordninger.
Les mer om - Støtteordninger for barn og unge - ungfritid.no
Stipendportalen
Oversikt på 3.900 stipender, legater, fond og offentlige støtteordninger for privatpersoner, virksomheter og ideelle lag og organisasjoner. Dette er den komplette oversikten på alt som finnes av muligheter for ekstern støtte og hjelp til å realisere ditt prosjekt. Søk midler som privatperson, forening, organisasjon eller bedrift
Les mer om - Stipendportalens komplette oversikt
Barn, unge og fritid
Frifond.no - Norges enkleste støtteordning for barn og unge
Frifond er Norges enkleste og minst byråkratiske støtteordning for barn og unge! Gjennom Frifond kan grupper med minst tre personer søke om inntil 40 000 kroner til små og store prosjekter. For eksempel bygge noe i nærmiljøet, lage et arrangement eller starte et band.
Les mer om - Støtteordninger for barn og unge - frifond.no
Bufdir - tilskudd til inkludering av barn og unge
Målgruppen er barn og unge mellom 0 og 24 år. Frivillige lag og foreninger kan søke. Tilskuddsordningen skal bidra til utvikling av åpne møteplasser, deltakelse på ferie- og fritidsaktiviteter, fullføring av utdanningsløp og mer.
Les mer om - Tilskudd til inkludering av barn og unge - bufdir.no
Gjensidigestiftelsen
Gjensidigestiftelsen støtter dine tiltak som bidrar til gode oppvekst- og levevilkår, forebygging av ulykker og skader, felles beredskap, matglede, god fysisk og psykisk helse, møteplasser og arenaer for mestring og inkluderende felleskap.
Les mer om - Utlysninger og muligheter - gjensidigestiftelsen.no
Kultur
Trøndelag fylkeskommunes tilskuddsordninger
Trøndelag fylkeskommune forvalter en rekke priser, stipend og tilskuddsordninger innen kulturfeltet. Tilskuddsordningene dekker regionale kulturprosjekt, aktivitetstilskudd, investeringstilskudd, og tilskudd til organisasjoner.
Les mer om - Fylkeskommunens tilskudd, priser og stipend innen kultur
Kulturdirektoratets tilskudd til utøvende kunst- og kulturuttrykk
Midlene fordeles gjennom over 40 tilskuddsordninger innenfor de åtte fagområdene musikk, litteratur, scenekunst, visuell kunst, tidsskrift og kritikk, tverrgående ordninger, kulturarv og forskning.
Les mer om - tilskuddsordninger under Kulturdirektoratet
Statens kunstnerstipend
Stipendordningen skal legge til rette for at enkeltkunstnere, gjennom å motta direkte tilskudd fra staten, skal kunne bidra til et mangfoldig og nyskapende kunstliv.
Les mer om - ordningen med kunstnerstipend - Kulturdirektoratet
Fondet for lyd og bilde støtte til produksjon og formidling av film- og lydopptak
Det kan søkes om tilskudd til fremtidig konsertvirksomhet, komponering, tekst til musikk og manus for teater og film, produksjon og formidling av lydopptak, scenekunstforestillinger, kortfilm og dokumentarfilm, foto, videokunst og digital kunst.
Les mer om - tilskuddsordninger fra Fond for lyd og bilde
Kulturminner
Tilskudd til kulturminner - Trøndelag fylkeskommune
Omfatter tilskuddsordninger til freda bygninger, tekniske og industrielle kulturminner, og andre verneverdige kulturminner.
Les mer om - Tilskuddsordninger for kulturminner i Trøndelag
Kulturminnefondet
Kulturminnefondet er en støtteordning for private eiere av ulike typer kulturminner. Private eiere av kulturminner, frivillige organisasjoner, lag og foreninger, enten de eier kulturminnet selv, eller forvalter det på vegne av andre private eiere.
Les mer om - Kulturminnefondets støtteordninger
“Ta et tak” – Norsk kulturarv
«Ta et tak» er en aksjon som retter seg mot verneverdige våningshus, driftsbygninger, stabbur, naust mm. Dette kan være bebyggelse i byer og tettsteder eller bolighus i tilknytning til landbruk, fiske, reindrift eller jakt.
Les mer om - Ta et tak-ordningens nettside og søknadsskjema
Stiftelsen UNI - Tilskudd til kulturminner og prosjekter
Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner. Dette gjelder særlig prosjekter som vanskelig lar seg finansiere gjennom normale kanaler. I tildelinger av støtte til bygningsvern vektlegges ivaretakelse av kulturhistoriske verdier.
Les mer om - Stiftelsen UNI sine støtteordninger
Idrett og folkehelse
Trøndelag fylkeskommune - Tilskudd til folkehelse, idrett og frivillighet
Her finner du tilskudd, stipend og andre ordninger innenfor folkehelse, friluftsliv, frivillighet, idrett og ungdom. Du finner også lenker til relevante tilskuddsordninger hos andre områder i Trøndelag fylkeskommune.
Les mer om - Fylkeskommunens tilskudd innen folkehelse, idrett og frivillighet
Norges idrettsforbund - Tilskudd til idrettslag
Norges idrettsforbund har egen oversikt over tilskudd rettet spesielt mot idrettslag.
Les mer om - Idrettsforbundets støtteordninger for idrettslag
Spillemidler
Fylkeskommunen forvalter spillemiddelordningen. Ordningen gir tilskudd til bygging og rehabilitering av anlegg for idrett og fysisk aktivitet.
Les mer om - støtte til bygging og rehabilitering av idretts- og nærmiljøanlegg
Oppdal kommune Aktivitetsstøtte
Videre har Oppdal kommune aktivitetsstøtte som gis til alle lag og foreninger som tilbyr organiserte aktiviteter for barn og ungdom mellom 0-19 år. Nivået på støtten avhenger av antall deltakere og hvor ofte de har aktivitet. Intensjonen med ordningen er å bidra til å holde kostnadene i lag og foreninger nede slik at trenings- og medlemsavgifter ikke blir for høye.
Les mer om - Aktivitetsstøtte til lag og organisasjoner
Anstrengt økonomi?
Det finnes muligheter for økonomisk hjelp hvis familieøkonomien gjør det vanskelig å tilby fritidsaktiviteter for barna.
Oppdal kommune - Barnevernstjenesten - bidrag til dekning av utgifter
Barnevernstjenesten dekker utgifter til fritidsaktiviteter ovenfor barn som vokser opp i familier med fattigdom. Så lenge aktiviteten er noe barnet selv ønsker og har et aspekt av sosialisering dekkes et svært spredt spekter av aktiviteter. I tillegg til «tradisjonelle» fritidsaktiviteter som idrettslag, kulturskole mm., kan barnevernet også dekke tilbud som driftes av kommersielle som heiskort og treningssenter. Tilbud som innebærer reiser til andre kommuner dekkes også.
Et viktig moment i denne ordningen er at svak økonomi er grunn nok til å kunne motta støtte til fritidsaktiviteter fra barnevernet. Barnevernet samsnakker også med NAV, og kan bidra der NAV sine ordninger ikke kan støtte.
Ta kontakt via sentralbordet I oppdal kommune på telefonnummer 72 40 10 00, eller kom innom på rådhuset i Inge Krokanns veg 2, Oppdal. Man kan også sende post til Oppdal kommune, Barnevernstjenesten, Postboks 1, 7341 Oppdal
Oppdal kommune - Innvandrertjenesten
Innvandrertjenesten dekker én fritidsaktivitet for barn som er i familier som er i introduksjonsprogrammet. I praksis fungerer det slik at foreldrene sender fakturagrunnlaget for aktiviteten til innvandrertjenesten som basert på den gjør vedtak og overfører til foreldrenes konto. Foreldrene må selv sørge for å betale fakturaen. Er barnet med på to aktiviteter dekkes den dyreste. Støtten forsvinner når introduksjonsperioden er over, men foreldrene får da informasjon om at ved neste faktura går det an å få fakturaen behovsprøvd fra NAV.
Ta kontakt med innvandrertjenesten ved avdelingsleder er Torhild Rogstad på e-post eller telefonnummer 41 23 70 70.
NAV
NAV dekker utgifter til fritidsaktiviteter gjennom økonomisk sosialhjelp. Økonomisk sosialhjelp er en midlertidig støtte som kan dekke nødvendige utgifter, herunder fritidsaktiviteter til barn. For å motta sosialhjelp må alle andre inntektsmuligheter være utnyttet fullt ut. Det må søkes om sosialhjelp, og søknaden må inneholde dokumentasjon om den økonomiske situasjonen til søker. Søknadene behandles lokalt.
Ta kontakt med NAV på telefonnummer 55 55 33 33
Coop-dugnaden
et prosjekt som gir barn og unge som vokser opp i lavinntektsfamilier tilbud om å få dekket kostnadene ved deltakelse i en fritidsaktivitet. Støtteordningen tar utgangspunkt i barnas egne ønsker og behov, derfor kan man søke om støtte til de aller fleste fritidsaktiviteter. Coop-dugnaden krever at en kontaktperson søker om støtte på vegne av barna. Denne kontaktpersonen kan være ansatt i det offentlige hjelpeapparatet, i skoleverket, i en idrettsklubb/ kulturskole eller i en frivillig organisasjon. Privatpersoner kan ikke søke selv.
Les mer om - Coop-dugnadens støtteordning
Zuccarellostiftelsen
skal aktivt bidra til å bekjempe utenforskap blant barn og unge ved å gi flere muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet. Gir økonomisk støtte til organisasjoner og enkeltindivider. Midler tildeles både enkeltindivider og familier, samt organisasjoner som idrettslag, klubber og andre frivillige initiativ.
Les mer om - Zuccarellostiftelsens støtteordninger