Idrettsanlegg

Oppdal har idrettsanlegg til mange forskjellige idretter, sommer som vinter.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Anleggsregisteret

I anleggsregisteret finner du en oversikt over idrettsanlegg i kommunen gjennom kart- og skjemaløsninger. Registeret er utformet av kulturdepartementet og kommunen er ansvarlig for innholdet. Anleggsregisteret finner du her:

Anleggsregisteret

I menyen til venstre velger du fylke og kommune og kan sortere etter hvilket type anlegg du ønsker å finne.

HovdenAlpint

Oppdal skisenter er et av landets største skiheisområder. Det har vært arrangert verdenscup i alpint i 1984, 1988, 1991 og 1993. Anlegget i Skjørstadhovden har vært mest brukt til store konkurranser de senere årene, senest i 2016 med NM alle disipliner.

Basket

Utendørs basketbanner finner du ved Midtbygda oppvekstsenter og i sentrum mellom Rådhuset og kulturhuset. Idrettshallen og allsalen i kulturhuset har fasiliteter for innendørs basket.

Bowling

Bowlinghallen ligger ved industriområdet, Kåsvegen 2. Hallen har seks bowlingbaner og en lekke andre leketilbud.

Curling

Oppdal curlinghall ligger i Fritidsparken. Oppdal curlingklubb er norges eldste curlingklubb og en av landets største. Hallen har fire baner med garderober og publikumsarealer. Det holdes jevnlig NM i lokalene.  

Fotball og friidrett

Midt i Oppdal sentrum ligger sentralidrettsanlegget bestående av gressbane med tilhørende løpebane. Like ved ligger kunstgressbanen. I tillegg til disse banene er det også en grusbane til fotball i sentrum. Det er også en rekke ballbinger og mindre fotballbaner i kommunen. Ballbinger i kunstgress finnes på Lønset og på Driva.

Golf

Oppdal golfbane ligger i Fritidsparken, 2 km fra sentrum. Banen har 9 hull med 18 utslagssteder. Banen drives av Oppdal golfklubb.

Hallidretter/idrettshallen

Det er meget stor aktivitet i Oppdal idrettshall, og det arbeides med planer om ny hall. Håndballgruppa og fotballgruppa i Oppdal idrettslag står for en vesentlig del av aktiviteten, som også omfatter innebandy og andre hallaktiviteter.

Hestesport

Oppdal hestesportsenter ligger i Prestmoen. Anlegget har to staller, dressurbane, sprangbane, ridehall, luftegårder og terrengbane.

Hundesport

Oppdal hundeklubb har treningsområde for hunder i Prestmoen.

Langrenn og skiskyting

Kåsen langrenns- og skiskytteranlegg ligger like ved skytebaneanlegget i Fritidsparken. Anlegget har flomlys, kunstsnøanlegg, klubblokaler og anlegg for skiskyting. Anlegget har rundløyper med ulike lengde.

Grøtsetra skianlegg har varierte langrennsløyper, og er også et populært utgangspunkt for skiturer gjennom hele vinteren.

Det er lysløyper i Drivdalen, Lønset og Midtbygda.

Fly- og luftsport

Midt-norsk fly- og luftsportssenter holder til på Fagerhaug flyplass. Anlegget ligger til rette for flere typer luftsportsaktiviteter, fra mikroflyging til fallskjermhopping og seilflyging. Anlegget omfatter i dag en 1000m asfaltrullebane, hangar med hems, og landingsområde for fallskjermhoppere.

Motorsport

Moa motorsportssenter ligger i Moen, nord-øst for sentrum. Her er det klubbhus og baner for blant annet cross og snøscooter.  

Orientering

I nyere tid er det utarbeidet orienteringskart for områdene rundt Kåsen, Oppdal sentrum, Stortjønna og Oppdal idrettshall.

Skating

Anlegg for skating finner du ved Oppdal medisinske senter i sentrum.

Skytebaner

I Fritidsparken ligger et stort skytebaneanlegg for baneskyting (110 m og 200 m) og tilhørende baner for feltskyting. Landsskyterstevnet har vært arrangert her tre ganger - 1993, 2003 og 2013.

Like ved ligger banene til Oppdal pistolklubb og Opdal jæger & fiskarlags baner: trap, elgbane, skeet.

Skøyter

Vinterstid anlegges det skøytebane i sentrum ved kunstgressbanen. Banen driftes av Oppdal IL - skøyter.

Sykling

Det er baner for pumptrack på Driva og Midtbygda oppvekstsenter, og i sentrum ved idrettshallen.

Squash

Hall for Squash ligger i Bowlinghallen, Kåsvegen 2.


Publisert: 01.08.2018
Sist endret: 01.08.2018 13.19