Villreinsenteret og viewpoint i sommer

Besøkssenter villrein på Hjerkinn er i full gang med sesongen.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Besøkssenter villrein drives av Norsk villreinsenter Nord, og består av attraksjonene viewpoint SNØHETTA og Fjellportalen.

viewpoint SNØHETTA åpnet 10. juni og vil være åpent hver dag kl 10-15 til og med 11. oktober. Nytt i år er at det er innført åpningstider og rutiner for å unngå smitte av covid 19. Dette vil bli løst ved at grupper på maks fem personer blir ønsket velkommen inn av en naturveileder.

I perioder med mange gjester vil hver gruppe kunne tilbringe fem minutter inne i selve bygget. Dette håper vi gir god nok tid til både å nyte utsikten og stille spørsmål, samtidig som at ventetiden ikke blir for lang. I perioder uten kø vil det ikke være noen tidsbegrensning.

Er det flere enn fem fra samme husholdning er de selvfølgelig velkomne inn samtidig.   

Villreinsenterets nyeste prosjekt, Fjellportalen, er under utvikling og målet er få på plass mer spennende innhold i løpet av sommeren. En del elementer, som kart og turforslag er allerede på plass. Det samme er den steinmurte «Ura» hvor du kan slappe av og tenne bål. Ta gjerne en rundtur langs stien i uteområdet. Her finner du rekonstruksjoner som viser menneskers bruk av fjellet i tidligere tider. Stien starter like utenfor kontorbygget vårt, området er ubemannet og åpent døgnet rundt.

Framover vil det komme informasjon om villreinen via tekst, bilder, quiz og ikke minst ved at vi skal stille ut et ekte skjelett og en utstoppet rein.

Et guidehefte om Dovrefjell vil foreligge om kort tid. Tanken bak dette er at guider, naturveiledere og andre som forteller om området skal bruke det som et verktøy når de formidler om Dovrefjell. Det jobbes også med egne guidehefter for viewpoint SNØHETTA og Fjellportalen. 

Snøheimbussen skal som vanlig gå fra parkeringsplassen mellom villreinsenteret og Hjerkinnhus. DNT melder om at de setter opp ekstrabusser for å opprettholde kapasiteten, men at det enkelte dager med mange besøkende kan bli ekstra ventetid. Mer informasjon om bussen finner du her: https://snoheim.dnt.no/snoheimvegen/

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook:

 Besøkssenter villrein:

https://www.instagram.com/viewpointsnohetta/

https://www.facebook.com/besokssenter.villrein

 Norsk villreinsenter:

https://www.instagram.com/norskvillreinsenter/ https://www.facebook.com/norskvillreinsenter


Publisert: 23.06.2020
Sist endret: 23.06.2020 08.52