To nye covid-19-smittede lørdag

16. januar: Det er i dag to nye som har testet positivt på covid-19 i Oppdal, begge de smittede er uten symptomer. En av disse ble i går satt i karantene i påvente av testresultat, etter mulig nærkontakt med personen som testet positivt på torsdag.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Resultatet av testen var positivt og vedkommende er nå satt i isolasjon. Ektefelle og 3 barn er satt i karantene. To av barna går på Aune barneskole og ett barn går i Gnist barnehage.

Det ble lørdag kveld gjennomført hurtigstest av ektefelle og ett barn. Testene var negative. Det ble også tatt ordinær test av ektefelle og alle 3 barna i kveld. Disse testene er transportert til Trondheim og det er forespeilet at svar skal foreligge i løpet av søndag.

Testresultatene vil avgjøre om det er grunn til å iverksette tiltak på skole og barnehage. Foreldre på skole og barnehage har mottatt en tekstmelding med informasjon, og det vil også sendes ny melding når testresultat foreligger.

Den smittede er ansatt på Oppdalsten og de fleste ansatte som har vært på jobb de siste to dager før vedkommende testet positivt er kontaktet av koronagruppen. De øvrige vil bli kontaktet søndag formiddag. Så langt er 5 nærkontakter ved Oppdalsten satt i karantene. Koronagruppen har hatt tett dialog med ledelsen i Oppdalsten, og fått god bistand i smittesporingen. Arbeidet har vist at bedriften har gode rutiner for smittevern.

Den andre personen som avla positiv test er satt i isolasjon, og koronagruppen har kartlagt at det ikke er noen nærkontakter. Smittekilde når det gjelder vedkommende er foreløpig ukjent. Koronagruppen arbeider videre for å kartlegge smittekilde på søndag.


Publisert: 17.01.2021
Sist endret: 17.01.2021 08.09