Pressemelding 12. desember kl. 23

Den ansatte på Oppdal helsesenter som testet positivt på hurtigtest for covid 19 fredag og lørdag, har negativ test på pcr. I samråd med Folkehelseinstituttet er det tatt ny pcr-test, og også den er negativ. Alle tiltak som er iverksatt med testing av pasienter og andre nærkontakter er dermed avsluttet.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Ifølge opplysninger fra Folkehelseinstituttet kan det unntaksvis skje at hurtigtester gir feil resultat. Dette er også bakgrunnen for at alle slike tester må bekreftes med en ordinær test som sendes til analyse. 

 

 

Pressemelding 11.12 kl.15.00 

Siden mandag har 7 personer testet positivt med hurtigtest for covid 19 i Oppdal. 5 av disse er kjente nærkontakter med personer som er smittet tidligere, og en er smittet etter reise. Den siste har foreløpig uavklart smittevei, men det kartlegges om smitten kan knyttes til kontakt med personer som var i Lillestrøm siste helga i november. 

Nærkontakter er kartlagt og bedt om å teste seg. Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære testes daglig i 7 dager. Andre nærkontakter testes på dag 3, 5 og 7 etter kontakt med den smittede. Ingen er i karantene. Alle de smittede er isolert.  

En av de smittede er ansatt ved Oppdal helsesenter. Den smittede er vaksinert med 3. dose. Beboere/pårørende og ansatte som er berørt ved Oppdal helsesenter er varslet, og ansatte som har hatt tett kontakt med den smittede er bedt om å ikke møte på jobb de nærmeste dagene. Beboere og ansatte som er berørt er i dag testet med hurtigtest, og ingen har testet positivt. Det er også tatt pcr-test av de ansatte som har vært i nærkontakt, og prøvene er sendt til St. Olav for analyse.  


Publisert: 13.12.2021
Sist endret: 13.12.2021 08.50