Ingen nye positive covidtester

4. desember: Det er ingen nye positive for covid 19 den siste uken. Av de to som testet positivt i slutten av november er en person friskmeldt, mens en person fortsatt sitter i isolasjon med lette symptomer. Trøndelag er fortsatt den delen av landet med minst smitte, og koronagruppen berømmer alle i Oppdal for dette. Den siste uken er det testet nærmere 60 personer i Oppdal. Vi har god testkapasitet, og det oppfordres fortsatt om at alle med luftveissymptomer tester seg.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Det nærmer seg juleferie, og mange studenter kommer hjem til jul. Koronagruppen oppfordrer disse til å overholde de sentrale smittevernråd. Studenter og andre besøkende som kommer fra områder med høy smitte oppfordres til å holde minimum 2 meters avstand, særlig til personer i risikogruppen, og være forsiktig de 10 første dagene. Det er også mulighet for å bli testet for de som ønsker det. En test medfører ikke at man kan være mindre forsiktig de 10 første dagene etter ankomst, da man kan teste negativt til tross for at man er smittet dersom det er kort tid siden man ble utsatt for smitte.

Personer som ønsker å tilbringe julen på sin fritidsbolig i Oppdal er velkommen til det. Også fritidsinnbyggerne oppfordres til å overholde de sentrale smittevernråd og vurdere å reise hjem dersom de har mistanke om at de er smittet. 

Alle som er på Oppdal i jula oppfordres til å begrense antall personer fra samme husstand som drar på butikken, og å prøve å handle på tider hvor det er mindre folk.

De sentrale rådene for sosial kontakt i julen gjelder også for Oppdal. Det betyr at hovedregelen er at man skal begrense antall personer en er sammen med, og holde minst en menter avstand til de du ikke bor med. Hovedregelen er også fortsatt at en kan ha inntil 5 gjester, men det åpnes for at man på to av dagene i julen kan invitere inntil 10 gjester hvis dere kan holde minst en meters avstand. Barn og unge som har skilte foreldre eller delt bosted, bør ha normalt samvær etter avtale mellom foresatte.

Influensavaksine kommer til Oppdal 9. desember. Denne kan da fås ved henvendelse til fastlegekontoret.


Publisert: 04.12.2020
Sist endret: 04.12.2020 14.55