Folkemøte om øvelse Trident Juncture

I oktober og november 2018 vil Norge være vertsnasjon for NATO-øvelsen Trident Juncture, en av alliansens største øvelser. Oppdal kommune vil bli sterkt berørt av øvelsen, og i den anledning inviterer Forsvaret til en times langt folkemøte i kommunestyresalen tirsdag 4. september kl 16:30.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


folkemøtePå folkemøtet vil det bli gitt korte orienteringer med det viktigste som skal skje, og med lokal vinkling fra aktørene. Det blir 40 min med orienteringer, deretter en spørsmålsrunde.

Forsvaret vil orientere om de store linjene i øvelsen. HV 12 orienterer om  hvordan kommunen blir berørt. Temaer vil blant annet være miljøvern og evt. skader.

Fra politiets side vil det bli orientert om sikkerhet, trusselbilde  osv og vegmyndighetene tar for seg bruken av veiene i kommunen og hvordan disse blir berørt.

I tillegg vil det bli orientert om Forsvarets logistikk - lokale innkjøp/muligheter for næringsliv før en representant fra fylkesmannen oppsummerer det hele.

Les mer om Trident Juncture på disse orienteringene fra Fylkesmannen:

https://www.fylkesmannen.no/globalassets/fm-trondelag/dokument-fmtl/landbruk-og-mat/skogbruk/trident-juncture.pdf

 

https://www.fylkesmannen.no/globalassets/fm-trondelag/dokument-fmtl/landbruk-og-mat/skogbruk/plansjer-orienteringsmoter-i-kommunene-var-2018-versjon-med-landbruk-oppdatert-002.pdf


Publisert: 27.08.2018
Sist endret: 27.08.2018 10.00