Ett nytt tilfelle av covid-19 i Oppdal

4. november: Det ble i går bekreftet ett nytt tilfelle av covid-19 i Oppdal. Vedkommende er husstandsmedlem til en som tidligere har testet positivt, men som nå er friskmeldt. Vedkommende er asymptomatisk, og følges opp av kommuneoverlege og koronagruppa. Av de som tidligere er smittet er 9 stykker friskmeldt og 4 stykker regnes fortsatt som syke og er fortsatt i isolasjon. 1 person sitter nå i karantene.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Koronagruppa har kontakt opp mot næringslivet for å bidra til minst mulig negative konsekvenser og samtidig kunne ha så trygge virksomheter som mulig.

Koronagruppen minner om endringer angående karanteneplikt for utenlandske arbeidstakere som kom 26.10.20. her heter det at:«Utenlandske arbeidstakere som i de siste 10 døgnene før de kommer til Norge har oppholdt seg i områder med særlig høyt smittenivå, kan ikke lenger benytte seg av ordningen med testing hver tredje dag, jf. covid-19-forskriften § 6 c.

Hovedregelen om innreisekarantene vil derfor i utgangspunktet gjelde for arbeidstakere fra disse områdene.

Liste over områder som defineres for å ha særlig høyt smittenivå finner dere her: https://www.fhi.no/nyheter/2020/endringer-i-karanteneplikt-for-arbeidstakere/

For arbeidstakere som kan benytte seg av unntaket i Covid-19 forskriften § 6 c er det gjort endringer i bestemmelsen: Arbeidstakere som har fritidskarantene skal testes hver tredje dag og være innkvartert på enerom de ti første dagene i landet.

Det tydeliggjøres også at arbeidsgiver skal legge til rette for avstand til andre når arbeidstakeren er i fritidskarantene. Unntaket gir ikke lenger fritak for innreisekarantene på fritiden.»De nye reglene finnes også på kommunens hjemmeside.


Publisert: 04.11.2020
Sist endret: 04.11.2020 14.58