EtablererprøveFor å få serveringsbevilling må daglig leder for serveringsstedet være minst 18 år og ha bestått etablererprøven for serveringsvirksomhet. Daglig leder ved et serveringssted må ha dokumentert kunnskap om økonomistyring og lovgivning av betydning for drift av serveringssteder. I praksis dokumenterer bestått etablererprøve slik kunnskap. Etablererprøven er en flervalgsprøve som prøver kandidatens kunnskaper om økonomistyring og lovgivning av betydning for drift av serveringssteder, herunder serveringsloven, skatte- og avgiftslovgivningen, regnskapslovgivningen, konkurslovgivningen, arbeidsmiljølovgivningen og alkoholloven.Hvis du skal avlegge etablererprøven, så ta kontakt med servicetorget på rådhuset, se kontaktinformasjon under. Praktiske opplysningerPrøven avlegges hos servicetorgetTid og sted for gjennomføring av prøven avtales med servicetorgetTa med gyldig legitimasjon når du møter opp for å avlegge prøven (pass, førerkort, bankkort med bilde eller nasjonalt id-kort)Møt opp 10-15 minutter før prøven starte for å få utdelt brukernavn og passordPrøven gjennomføres som en elektronisk flervalgsprøve på 90 minutter, og du må svare riktig på 40 av 50 spørsmål.Tillatte hjelpemidler: LovbokPrøven koster kr. 400,- som kan betales før prøven avlegges eller faktureres i etterkant. Må du ta prøven flere ganger koster det kr. 400,- pr. gang.Prøven avlegges på norsk. Det er ikke anledning til å ha med tolk eller bruke ordbok. Det er tillatt å ha med lovsamling (Norges lover). PensumLes mer om - Kjøp av læremateriell for både etablerer- og kunnskapsprøven - vinn.noPrøvebevisAlle som består etablererprøven får et prøvebevis, som det er viktig å ta vare på. Dette er dokumentasjon på at du har nødvendig kunnskap om serveringsloven. Beviset er gyldig på ubestemt tid.