Frivillighet

Oppdal kommune byr på muligheter for de fleste som ønsker å engasjere seg i frivilligheten.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Frivillighetens år 2022

2022 er frivillighetens år. Dette markeres over hele landet med ulike arrangement. Oppdal kommune har vedtatt en egen plan for året. Trenger din organisasjon tips til hva dere kan finne på i frivillighetens år? Ta en titt på Frivillighet Norges sin nasjonale nettside for markeringen. 

Trøndelag fylkeskommune har tilskuddsmidler til markering av frivillighetens år

Plan for frivillighetens år i Oppdal

Et av tiltakene som gjennomføres gjennom året er å vise frem mangfoldet av frivillige lag og foreninger gjennom våre kanaler. For å melde inn deres organisasjon, følg denne lenken

Min organisasjon

1. Oppdal Røde Kors Hjelpekorps

Oppdal Røde Kors Hjelpekorps er en frivillig organisasjon hvor frivillige stiller opp til alle døgnets tider for å lete etter de som blir meldt savnet av sine familiemedlemmer/venner, holder førstehjelpskurs for alle som ønsker det, er en forlenget arm for helseforetaket i akutte hendelser utenfor veg hvor førstehjelp og transport trengs og stiller opp på sanitetsvakter for idrett og andre kulturelle arrangementer. 

For helseforetaket er så er vi en forlenget arm utenfor veg. Vi bidrar med alt fra spjelking av bruddskader, frakt av ambulansepersonell/leger ut til pasienter, stiller opp på arrangementer hvor enkel førstehjelp er et krav for å arrangere arrangementer.

For operasjonssentralen og politet så stiller vi med frivillige ressurser innen vannredning, skred og leteaksjoner etter de savnende. Alt fra barn, sykdomsrelatert og eldre som har forsvunnet.

Hos oss er alle velkomne å vi trenger alltid nye frivillige på laget!
De kan ta kontakt med på sosiale medier eller ta kontakt med oss gjennom www.mittrodekors.no for å melde seg inn.
Man må være fylt 18 år for å være med ut på leteaksjoner og henteoppdrag men alle et velkomne til medlemskvelder, øvelser, treninger eller sanitetsvakter under opplæring.

Mer informasjon på vår facebookside

Røde Kors

2. Oppdal juniorkorps

Oppdal juniorkorps tilbyr musikk og drill for barn og unge mellom 8-18 år. Korps er en hobby for livet med fokus på samspill og felleskap på tvers av alder og kjønn. I juniorkorpset er det ingen reservebenk, her er alle med om du er liten eller stor, nybegynner eller mer erfaren. Korps er gøy, og ikke minst er det få dugnader!

I løpet av et normalt år opptrer korpset på konserter alene eller sammen med andre, og spiller og driller på 17 mai. Korpset drar også på korpstur og stevner i inn- og utland.

Man kan melde seg inn via https://oppdalkulturhus.no/blas,-perkusjon-og-drill/ eller ta kontakt per mail (juniorkorpset@oppdal.com) eller tlf (99742472) om det er behov for veiledning.

Mer informasjon på vår facebookside

OJK

3. Oppdal spell- og dansarlag

De viktigste oppgaver er å formidle og videreføre musikken som er blitt skrevet av store spellmenn gjennom alle tider. Å kunne danse og spille, og å være til glede for andre.

Oppdal Spell- og dansarlag holder liv i tradisjonsdans og folkemusikk, og har flere av eliten innen folkemusikk i vårt lag. Vi har rekrutteringssamarbeid med Oppdal Kulturskole på fele, trekkspill og dans.

Ønsker du å vite mer eller bli med i Oppdal Spell- og dansarlag? Ikke nøl med å ta kontakt på osd@oppdal.com :) Følg også gjerne vår Facebookside. 

Oppdal spell- og dansarlag

4. Oppdal alpinklubb

Oppdal Alpinklubb tilbyr alpintrening for barn og ungdom på alle ferdighetsnivå. Gjennom treningen skal barna utvikle grunnleggende skiferdigheter som de vil kunne ha glede av resten av livet. Samtidig ønsker vi å være en attraktiv klubb for utøvere som vil satse på alpint på høyeste nivå.

Klubben er en aktiv og erfaren arrangør av både lokale, nasjonale og internasjonale renn. Gjennom et positivt miljø for utøvere, trenere og foreldre, skaper vi god stemning både under treninger, konkurranser og dugnadsarbeid.

Vi ønsker nye medlemmer velkommen til å bli med oss på innetreninger og skitreninger!
Meld dere på via appen Spond, ved å følge denne linken. Evt ta kontakt med leder Tordis på epost: tordisjonsdottir@gmail.com 

Facebook      Nettside  

 

Vil du bli frivillig?

Det finnes et mangfold av muligheter for de som ønsker å engasjere seg innenfor frivilligheten, enten det er innen kultur, idrett, friluftsliv, livssyn eller annet. Klikk på lenken under for en oversikt over frivillige lag og organisasjoner i kommunen:

Frivillige lag og organisasjoner

Oppdal frivilligsentral formidler kontakt mellom de som ønsker og bidra frivillig og de som har behov for frivillige. Les mer om frivilligsentralen på deres nettside:

Oppdal frivilligsentral

Innvandrertjenesten i Oppdal kommune ønsker kontakt med mennesker som kan tenket seg å være flyktningvenner. Oppgaven til flyktningvennen er å fortelle om samfunnet man som innvandrer har bosatt seg i, å være til hjelp og støtte i å praktisere norsk språk, og å være med på fritidsaktiviteter og annet. Flyktningvenner er personer som bor i kommunen og som stiller opp på frivillig basis. Les mer her dersom du ønsker å bidra som flyktningevenn:

Innvandrertjenesten

Ungfritid.no

Oppdal kommune oppfrordrer til bruk av ungfritid.no. Lag og foreninger får gjennom siden vist frem sine tilbud, og det blir enklere for de som leter etter aktiviteter å finne ut hva som finnes. 

Ungfritid.no er en digital oppslagstavle hvor frivillige organisasjoner kan legge ut varige fritidsaktiviteter for barn og unge. Ungfritid.no gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter.

Tilskuddsportal

Samme nettside har også oversikt over støtteordninger med mulighet til filtrering etter målgruppe, tiltak mv. Bruk filtreringen for å finne tilskuddsordninger som treffer ditt prosjekt så godt som mulig. 

Nyby

Har du behov for litt hjelp i hverdagen, eller kjenner noen som trenger det? Det står mange kvalifiserte frivillige klare til å bidra i Oppdal, og nå er det enklere enn noen gang å komme i kontakt med dem. De frivillige har blitt godkjent for slike oppdrag av samarbeidspartnerne våre. Slik kan du være trygg på at bare kvalifiserte frivillige vil kunne se og utføre oppdragene. Den frivillige har skrevet under på en taushetserklæring. Du kan be om hjelp til alt fra handling til praktisk hjelp, følgesvenn til for eksempel lege eller en tur-venn. Ingen oppdrag er for små!

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med en av våre gruppeledere så formidler vi behovene gjennom appen Nyby, du kan også ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon: 

Ingrid S. Hage 918 96 039 Ergoterapitjenesten
Kari B. Trondsgård 970 79 815 Fysioterapitjenesten
Gunn Frilseth 918 96 065 Hjemmetjenesten
Ambjørg Håker 918 96 033 Friskliv og mestring
Eli Dahle 900 96 469 Eldrerådet
Greta Skårsmoen 952 41 470 Røde Kors
Torgun S. Fladby 479 25 099 Frivilligsentralen 

Ønsker du å bidra? 

Det er mulig å være både frivillig og den som ber om hjelp. Du har kanskje behov for hjelp til noe, men kan være en ressurs for andre på et annet område. Ønsker du å bidra som frivillig? Ta kontakt med daglig leder på frivilligsentralen Torgun Sunde Fladby.


Publisert: 28.02.2018
Sist endret: 28.02.2018 15.54