Friluftslivsområder

Oppdal har store og varierte naturområder for mange forskjellige friluftslivsaktiviteter sommer som vinter.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Velkommen 

Friluftsområdene våre er tilrettelagte for å brukes. Dette innebærer at vi tar visse forhåndsregler når vi besøker friluftsområdene:  

Søppel 

En plastflaske eller aliminumumsboks kan bruke over 200 år på å brytes ned om den blir liggende i naturen. Mer nedbrytbart avfall som epleskrotter og drikkekartonger kan bruke henholdsvis 2 og 3 måneder før det brytes ned. Bruk avfallsbeholderne der dette er utplassert, er det ikke avfallsbeholdere - ta med deg søpla hjem så det ikke er til forskjemmelse for de som kommer etter deg. 

Bålbrenning

Det er et generelt forbud mot bålbrenning i perioden 15. April til 15. September. Forbudet gjelder all bruk av åpen ild: kaffebål, bålpanne, grill, engangsgrill, primus osv. Det er likevel åpnet for unntak for små kaffebål, primus ol. hvis du er helt sikker på at det ikke kan føre til brann. Er du i tvil, la være å fyre opp. Det er ditt eget ansvar å vurdere faren. Se våre sider om bålbrenning for mer info.

Båndtvang

Ta gjerne med deg hund, men vennligst respekter båntvangen. På Rauøra og Kullsjøen er det båndtvang i perioden 21. August til 1. Oktober. Den generelle båndtvangen gjelder fra 1. April til 20. August. Se våre sider om båndtvang for mer info.  

Telting

Ta gjerne med deg telt, men ikke overnatt på samme sted i mer enn to døgn og uansett ikke nærmere enn 150 meter fra bebodde hus og hytter. 

 

Rauøra friluftsområde

Rauøra badestrandRauøra ligger ved Gjevilvatnet i Gjevilvassdalen, og den 1,5 km lange sandstranda er et meget populært utfartsområde på varme sommerdager. Området er opparbeidet med toalettanlegg, informasjonstavler og to parkeringsplasser med plass til i alt 140 biler.

Det er skiltet fra Rv70 til Gjevilvassdalen, og videre skilting fra Gjevilvassvegen til anvist parkersingsplass ved Rauøra. Det er bomvegavgift på Gjevilvassvegen. 

Kart over Rauøra

Badeliv i KullsjøenKullsjøen friluftsområde

Kullsjøen friluftsområde ligger like sør for Oppdal sentrum og er et attraktivt nærmiljøområde med parkeringsplass, badeplass, grillplasser, bord og benker, toalettbygg, infotavler og turstier gjennom området. For å komme til Kullsjøen; følg skilting ut fra Vikavegen nedover Bregnevegen og ta til venstre etter ca 350 meter.

Kart over Kullsjøen Kart over friluftsområder i sentrum

Elgtjønna

Elgtjønna ligger lunt og fint til i Kåsen, lett tilgjengelig for alle. Start ved parkeringsplasen på skytebanen og følg merket sti/veg. Ved Elgtjønna er det satt opp rastebord og gapahuk med bålpanne. Området er godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Outtt Oppdal

OPPDAL:365 AS er en gjeng med ekte oppdalspatrioter. De henter inspirasjon fra den lett tilgjengelige naturen vår; når vi ikke sitter inne på kontoret er vi ute i skogen eller på fjellet. Endelig kan vi dele våre turer med deg!

Outtt Oppdal (ekstern link)

Tur og sykkelkart

Turkart

Kartet over tur- og sykkeløyper får du kjøpt i servicetorget på rådhuset.

Pris 50 kr

Kontaktperson Stilling Kontaktinfo
Sjur Vammervold                Kulturkonsulent                  tlf: 72401827, e-post: sjur.vammervold@oppdal.kommune.no
Kari Anne Kaxrud Wilberg Rådgviver skog og utmark tlf: 72401820, e-post: kari.wilberg@oppdal.kommune.no

Publisert: 26.01.2016
Sist endret: 29.01.2018 15.38