Friskliv og mestring

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Friskliv og mestring

Friskliv og mestring er et kommunalt helsetilbud for deg som ønsker å bli mer fysisk aktiv, få et mer hensiktsmessig kosthold eller bedre søvn, eller å lære å leve med helseutfordringer. Tilbudene våre er både for deg som har fått en langvarig eller kronisk sykdom som du ønsker hjelp til å mestre, eller for deg som bare trenger litt ekstra hjelp til å komme i gang.

Nyheter

Frisklivsgruppe vinter/vår 2021 Et tilbud til deg som har helseutfordringer i hverdagen, og et ønske om å komme i gang med mer aktivitet.

Innhold: Aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Hensikten med kurset er at du skal bli mer bevisst på hva som er viktig for deg i hverdagen. Metoden som blir brukt heter ACT. I ACT klargjør man hva man setter pris på i livet og hvordan man vil leve det, og man lærer seg måter å forholde seg mer fleksibelt og nyttig til egne opplevelser.

Varighet: 6 uker

Når: Oppstart uke 6. Fredager kl. 10.00-11.30 (temamøter) og mandager 13.00-14.00 (fysisk aktivitet). 

Pris: 350 kr

Ta kontakt på tlf. 918 96 033 eller frisklivssentralen@oppdal.kommune.no for påmelding eller mer informasjon.

Tirsdagstreff

Et pusterom i hverdagen for deg som har eller har hatt kreft. Du vil få veiledning i øvelser og avspenning av fysioterapeut. Vi samles for å snakke om ulike temaer etterpå. Det blir enkel servering. 

Oppstart 02.03.2021. Tirsdager kl. 13.00-14.30. Gruppen vil gå hver tirsdag tom 27.04.2021.

Sted: Oppdal Helsesenter, inngang 3, fysio/psykisk helse. 

100kr for hele perioden (går til innkjøp av kaffe, te, frukt).

Tirsdagstreff arrangeres i samarbeid mellom kommunefysioterapeut, Friskliv og mestring og kreftsykepleier i kommunen. For mer informasjon/påmelding, kontakt Randi S. Aalberg, 478 04 022 eller mail til randi.aalberg@oppdal.kommune.no                   

 

Tilbud ved Friskliv og mestring

Friskluftsgruppa er et tilbud for deg som trenger litt drahjelp for å komme deg ut på tur og for deg som ønsker å treffe noen trivelige folk å gå på tur sammen med. Tilbudet er gratis og åpent for alle. Friskluftsgruppa går på tur hver tirsdag i sommerhalvåret kl. 12.30-14.30. Avgang fra sentrum kl. 12.30. Ta kontakt på tlf. 918 96 033 for informasjon om oppmøtested, påmelding eller annet.

Tirsdagstreff Et pusterom i hverdagen for deg som har eller har hatt kreft. Veiledning i øvelser og avspenning av fysioterapeut. Vi samles for å snakke om ulike temaer etterpå. Tirsdager kl. 13.00-14.30. 10 ganger før jul og 10 ganger etter jul. Tirsdagstreff arrangeres i samarbeid mellom kommunefysioterapeut, Friskliv og mestring og kreftsykepleier i kommunen. For mer informasjon/påmelding, kontakt Randi S. Aalberg, 478 04 022 eller mail til randi.aalberg@oppdal.kommune.no 

Bassengtrim - hver høst og vår har vi en 10 ukers periode med ukentlige bassengtreningsgrupper, med 45 minutter variert trening i varmtvannsbasseng, instruert av fysioterapeut. Oppstart av nye grupper annonseres i aviser og på hjemmeside.

Frisklivsgrupper ACT – hver høst og vår arrangeres et 6 ukers kurs med aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Høst: oppstart i uke 43 og vår: oppstart i uke 6. Undervisning i tema som f.eks. kosthold, søvn, fysisk aktivitet, mestring av stress/belastning, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal. 

Sterk og stødig er et nytt tilbud fra høsten 2019. Dette tilbudet er for seniorer 65+, og er en ukentlig treningsgruppe med fokus på styrke- og balansetrening. Målet er at deltakerne skal føle seg stødigere og greie seg bedre i hverdagen. Vi har grupper både i Oppdalshallen, Berghallen og på Drivdalen skole. Her kan du se mer om Sterk og stødig, som er et nasjonalt konsept: Sterk og stødig. Ta kontakt for mer informasjon eller påmelding.

Røyke-/snusslutt – Individuell veiledning for deg som har et ønske om å slutte. Hjelp og støtte når man prøver å slutte kan mangedoble sjansen for å greie det.

Kosthold, fysisk aktivitet, søvn – Individuelle helsesamtale. Kostholdsveiledning, informasjon om fysisk aktivitet og hvilke aktivitetstilbud som finnes i Oppdal, råd om bedre søvn.

Kurs i mestring av belastning (KIB) og Kurs i mestring av depresjon (KID) – Kurs som kan lære deg å håndtere tunge tider i livet bedre. Kursene annonseres på kommunens hjemmeside og Friskliv og mestring sin facebookside.

Frisklivsgruppe vinter/vår 2021

Målgruppe: For deg som har helseutfordringer i hverdagen, og et ønske om å komme i gang med mer aktivitet.

Innhold: Aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Hensikten med kurset er at du skal bli mer bevisst på hva som er viktig for deg i hverdagen. Metoden som blir brukt heter ACT. I ACT klargjør man hva man setter pris på i livet og hvordan man vil leve det, og man lærer seg måter å forholde seg mer fleksibelt og nyttig til egne opplevelser.

Varighet: 6 uker

Når: Oppstart uke 6 2021. Fredager kl. 10.0-11.30 (temamøter) og mandager 13.00-14.00 (fysisk aktivitet). 

Pris: 350 kr

Ta kontakt på tlf. 918 96 033 eller frisklivssentralen@oppdal.kommune.no for påmelding eller mer informasjon.

Hvordan komme i kontakt med Friskliv og mestring

Du trenger ikke henvisning fra lege. Ring 918 96 033 (mandag eller torsdag) eller send oss en epost dersom du ønsker mer informasjon om Friskliv og mestring, eller dersom du lurer på om dette er noe for deg.

Kontaktinformasjon:

Epostfrisklivssentralen@oppdal.kommune.no

Tlf: 918 96 033 (frisklivskoordinator Ambjørg Håker)

Følg oss på Facebook

Priser

Friskluftsgruppa (ukentlige turer)                  GRATIS

Frisklivsgruppe (2 ganger pr. uke i 6 uker)   kr. 350,-

Tirsdagstreff                                                  kr. 100,-

Røyke/snusslutt, individuell veiledning         GRATIS

Helsesamtaler                                               GRATIS

Bassengtrim, 10 ganger                                kr. 1300,- (inkl. inngangsbillett)

Sterk og stødig 15 ganger                             kr. 400,-


Publisert: 28.01.2016
Sist endret: 25.02.2020 12.34